Komarniki

Fiksni komarniki

Fiksni ŠTUKLEK komarniki za zaščito pred insekti in cvetnim prahom so vsestransko uporabni, saj so izdelani tako, da se natančno prilegajo vsakemu oknu. Kljub svoji učinkovitosti so skoraj neopazni, naši monterji pa jih lahko namestijo zelo hitro in enostavno. Zaradi različnih profilov, je montaža mogoča na skoraj vse oblike oken.

Fiksni komarniki so popolna rešitev tudi v primeru nadgradnje oken, saj je nekatere izvedbe možno namestiti celo brez nadležnega vrtanja. Delovanje okna ali rolete se po njihovi namestitvi ne spremeni. Ta cenovno ugodna različica je primerna za okna in vrata, ki jih odpirate zgolj zaradi prezračevanja. Fiksni komarniki se privijejo na okno in so primerni tako za okenska krila, ki so v ravnini z okvirjem, kot tudi za okenska krila z zobom, in so lahko brez ali z odkapnim profilom. Zaradi svoje trdne konstrukcije in enostavne montaže, predstavljajo univerzalno zaščito pred insekti.

Nihajni komarniki

Na prehode, ki jih pogosto uporabljate (ki na primer vodijo na balkon ali teraso), namestite nihajni oziroma krilni komarnik. Tega lahko namestite tudi na okno, katerega pogosto odpirate. Nihajni komarnik se odpira navzven, magneti pa poskrbijo, da komarnik zanesljivo ostane v zaprtem položaju.

Nihajni komarnik je na voljo v enokrilni izvedbi in so možni s posebnimi dodatnimi tesnili, tako da so primerni tudi za nagnjena izhodna vrata ali okenske police. Pomožni zapiralni sistem v tečajih je standarden.

Rolo komarnik

Ta rešitev se uporablja na popolnoma enak način kot običajni rolo: ko želite odpreti okno (na primer, da bi prezračili spalnico), komarnik le na kratko potegnete navzdol in ta se bo dvignil. Zatem ga lahko preprosto zopet spustite. Ko ga ne potrebujete več (na primer pozimi), ga lahko z dvigom varno pospravite v kaseto, kjer bo zaščiten pred vetrom in prahom. Ker je rolo komarnik trdno montiran, ga lahko uporabite takrat, ko ga potrebujete. Rolo komarniki so primerni za navpična okna in vrata, lahko pa jih uporabite tudi na poševnih površinah, kot so strešna okna. Odprete in zaprete ga s pomočjo oprijemala na zaključni letvi, bodisi iz notranje ali zunanje strani. Krtačka na obeh straneh mrežice poskrbi, da rolo komarnik med drsenjem ostane v vodilu.

Rolo komarnik je mogoče namestiti tudi tako, da se odpira v prečni oziroma vodoravni smeri. Ta izvedba je dobavljiva z eno ali dvema kasetama. Komarnik odprete in zaprete s pomočjo oprijemala na zaključni letvi.